Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

antibakteriell

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Då får du ett komplett virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Fall inte för handspritens lockelser. handtvätt Så är det inte. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Det är viktigt att välja rätt skydd. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Man vet aldrig när man behöver den.