Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. En bakteriedödande tvål är viktig. Ha alltid tvål nära till hands.

basala

Du behöver inte handsprit. handdesinfektion dax Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Använd handskar.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Så kan du öka ditt skydd. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Tänk på ytdesinfektion också. Använd sprayen på varor som du använder.