Antibakteriell tvål är idag en nödvändighet hemma så att du effektivt skyddas.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Döda virus och bakterier med handtvål när du tvättar dina händer. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Att tvätta sig med antibakteriell tvål är ett av verktygen för att se till att du skyddar dig och din kropp.

Vilken antibakteriell tvål ska du använda i hemmet?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

desinfektion

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Bakteriedödande tvål skyddar dig troligtvis bättre än handsprit, speciellt om du ser till att tvätta dig ordentligt och tillräckligt länge- så det blir mer effektivt än handsprit. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel har olika verkan. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

handsprit

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Då får du ett komplett virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? antibakteriell Så är det inte. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Bakterier och virus är inte allt. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det kan vi inte rekommendera. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Det är en produkt för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Du kan ta med sprayen överallt.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Även mot Coronavirus som har visat sig vara otroligt smittsamt.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Det räcker inte med god handhygien för att klara sig från influensa och pandemi. Det som avgör om du blir smittad är mer än detta med handhygien. Det luriga med coronaviruset är att folk som inte ens har några influensa symtom kan vara smittbärare.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

En spray som smidigt fördelar det bakteriedödande medlet kommer åt det mesta och kan vara bättre. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Har du handlat produkter som ligger oskyddade i butik så behöver du se till att rengöra dem, vilket du gör smidigt om du har kolloidalt silver där du då slipper använda ett medel som inte är ätbart. Den som rekommenderas att köpa är av märket IONplus.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Skydda sig mot virus vare sig det är Corona eller vanlig influensa genom att alltid ha tillgång till en antibakteriell tvål.