Det är goda nyheter att bra glukosamintabletter finns nu för tiden att införskaffa online för att behandla artros

artros är inget som man måste acceptera som ett növändigt ont tillsammans med stigande ålder. Ett sätt som är känt idag att lindra symptomen av artros är med hjälp av glukosamin. Tidigare var apoteket det enda ställe man kunde hitta bra glukosamintabletter på.

Av vilken anledning funkar icke glukosamintabletter som vi köper på apoteket?

Du är inte ensam om du konstaterat att de glukosamintabletter som du köpt på apoteket inte fungerar alls. Läkemedelsindustrin har på eget bevåg klassat detta kosttillskott som läkemedel och därmed har apoteken fått ett begärligt monopol.

Monopolet har skapat en prisbild på apoteken som kraftigt överstiger vad produkten rimligen skulle kosta.

artros

Det finns många underlag från studier som visar att bästa effekten uppnås vid 1500 mg (1,5 gram) per dag. Detta resultat gäller generellt oavsett om det är knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Men konstigt nog får man bara 625 mg glukosamin per tablett när man handlar på apoteket.

För att öka förvirringen rekommenderar apoteken max två tabletter per dag vilket är för lite enligt alla undersökningar. Hur kan man lösa detta ? Hitta glukosaminpiller avsedda för djur? Hälsokosthandeln kan ha både tabletter och pulver men kvaliten är osäker då det är avsett att ge till djur. Då kan en bättre lösning vara att handla online istället.

För det går att hitta alldeles perfekta glukosamin i tablettform på nätet

GlukoPlus är ett välrenommerat fabrikat från Gelest AB. Detta märke är glukosamin med hög kvalitet och avsett för människor. Det är exakt samma produkt som företaget säljer I Storbrittanien som kosttillskott.

Som tur för oss svenskar finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla från exempelvis allt-fraktfritt och prisad på nätet. Det är garanterat samma glukosamin som säljs i Storbrittanien fast här Sverige måste det stå att det är avsett för häst eller hund.

Det här är ett enkelt sätt att få det viktiga glukosaminet med rätt kvalitet och till rätt pris. Det kan ju vara skönt att veta att det är svenska butiker som följer svenska regler om handel.

Nödvändigt med en helhetsbehandling mot artrosen för att må mycket bättre

Det första du bör veta om behandling med glukosamin är att det tar cirka veckor innan du märker någon skillnad. glukosamin Det är viktigt att du vet att det tar tid innan kroppen kommit gång att producera smörjmedel till lederna. Efter tre veckor ska du kunna märka att smärtorna minskat eller försvunnit helt. Företagets reklam säger: Hjälp inom 3 veckor.

Det kan tyvärr visa sig att man trots glukosaminkuren inte blir helt av med sin värk. Det måsta vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik för att få maximal effekt.

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som de heter numera, kan visa lämpliga övningar som kan utföras i hemmet. Yoga kan vara ett alternativ att testa. I vissa fall fungerar en så enkel sak som en daglig promenad för att lindra eller slippa värken.

Kanske är den livsstil man har inte är den allra bästa för att minska eller slippa värken helt. Redan i 40årsåldern kan kroppens leder börja göra ont eftersom produktionen av smörjmedel har minskat.