Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Desinfektionssprit har lurat många. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

cononavirus

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du inte bor tillsammans med någon så kan det hända att du har ett bättre skydd mot smitta. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Svårare blir det om du har barn hemma. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Ta det lugnt. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Prova att använda sprayen på frukt. Sprayen övervinner alla virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Rengör även ytorna på jobbet. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Glöm inte bort att köpa till köket. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.