Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Vissa saker måste man ju ha. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Använd bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som transporteras upp har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste den ha. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Det måste vara rent

Lite smuts gör inget men det får inte bli för mycket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är mycket effektivt. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

Man kan säga att det är samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan utan problem halvera det som står.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Lite juice blir utmärkt. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.