Så kan du skydda dig mot coronavirus

Många är oroliga för coronavirus just nu. Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Gå inte på myten om att handsprit är ett bra skydd mot coronavirus.

influensa

Myten har levt kvar i många år. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Ingen alkohol behövs. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Det är vanligt att handspriten torkar ut din hy. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Dina händer kan bli mycket torra. Händernas fett löses upp. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Du kan alltså skippa handspriten och istället se på en riktigt bra bakteriedödande tvål som du använder både hemma och på jobbet. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

Använd en bakteriedödande tvål då har du kommit en bra bit på vägen. pandemi Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Lär dig använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.