Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

pandemi

Då har allt dragit igång. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Nu känner vi till symtomen för corona. Det är till exempel feber och torr hosta. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Vissa kan få muskel och ledvärk. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

coronavirus slår olika

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Några doser C-vitamin om dagen räcker bra.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. antibakteriell spray I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Då dör viruset. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.